Er det at spare penge?

Mere
10 år 10 måneder siden #1 af kenn
Er det at spare penge? blev oprettet af kenn
Jeg hører ofte at folk skal til Sverige eller Tyskland for at få lavet service eller bare handle fordi det er meget dyrere i Danmark. Og så kommer der en remse af fordele og hvor latterligt det er at der er den forskel. Lad os prøve at spole filmen helt forfra som jeg ser den.

Du sidder til en lønsamtale og mener helt bestemt at du bør have omkring 200 kr. pr time og det får du så, (Nem lønforhandling ik ) du betaler en høj skat og 25% i moms hvergang du handler, og så skal du da have så meget som muligt for dine penge.

Nu sidder din nabo til samme lønforhandling med sin arbejdsgiver og beder om at få 200 kr. i timen men får så at vide at det kan ikke få for han arbejder i et presset marked og hvis de bliver for dyrere, ja så handler folk bare i udlandet.

Så kommer vi til det der undrer mig meget. Hvad er grunden til at du mener at du er alle de penge værd og så vil du ikke være med til at støtte din egen nabo, men gerne støtte folk i Sverige eller Tyskland eller hvor du end handler. For hvad er grunden til at du skal have 200 kr. i timen og så ikke vil være med til at betale det samme til din nabo.

Er det at spare penge når forretningen Danmark koster det den koster og vi så alle skal betale en formue i grønne afgifter eller hvad de kalder de smarte tiltag som kun har et formål, nemlig at stjæle dine og mine penge...

Kom med dine argumeneter og da dette er et emne der kan få os alle op i det røde felt. så kom kun med de saglige... Er det skatten der skal ned eller hvad ?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
7 år 9 måneder siden - 7 år 9 måneder siden #2 af cstein
Besvaret af cstein på emne Sv: Er det at spare penge?
Nu ser jeg at det er 3 år siden du skrev dette, men debatten er udeblevet - så vil jeg godt give et indspark her:

I min optik er mavefornemmelsen til en vis grad vigtigere end økonomien (selvf. i en rimelig grad) og den er også vigtigere end nationalitetsfølelsen.. Det handler om tillid! Selv foretrækker jeg at handle i den butik jeg føler jeg bliver behandlet bedst.. uanset om det koster lidt ekstra og uanset nationalitet.

Jeg har fået lavet bil i både DK, DE og SE og overall får jeg den bedste service i tyskland på aut værksted- de er venlige og rare + det er som om at atmosfæren er bare "lidt" bedre dernede.

Svenske værksteder virker som om at det bedste de gør, er at lave service og skifte dele efter anvisninger. Folkene er som regel flinke og rare; men medmindre de er specialister inden for et givet fagområde, virker det ikke som om at de gider prøve andet end det de allerede kan.

I DK er der 3 typer værksteder:

-Den type der kigger mærkeligt på dig fordi du åbenbart skal være iført jakkesæt for at handle der og man føler sig nærmest som om at man ikke er "fin nok" til at tillade sig at spørge ekspedienten om noget..
Hvis man ejer en BMW, Mercer, Audi eller andet, er man ofte i risikozonen for at ende på sådan et. (ingen nævnt, ingen glemt)

-Den type hvor der INGEN service er.. man går ind på værkstedet, står og ser spørgende ud i 5 min (selvom de står 5 meter fra dig og laver noget andet) og når man så endelig får fat i een, virker han som om at man forstyrrer ham ved at spørge ind til hvornår de har tid til service.
(Disse findes der også mange af i tyskland)

-Den 3. type er entusiastværkstedet - det sted hvor medarbejderne brænder for god service og kundepleje.. det er desværre et fåtal af værksteder der er sådan :-(

Et stort problem for de danske værksteder er selvf. at de giver mere for delene og forbrugsvarerne end de tyske og svenske - dels pga høj avance i distributørledet men også skatter og afgifter. Det slår igennem på prisen for dig og mig.


Allerhelst handler jeg i DK - der forstår de mig og jeg forstår dem - men er vi ude i at det bliver både billigere og nemmere (værkstederne har nogen steder åbnet 1-2 timer mere end i DK) for mig at handle ydelser i sverige, så udelukkes dette bestemt ikke..
Sidste redigering: 7 år 9 måneder siden ved cstein.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
7 år 9 måneder siden #3 af ZynnDK
Besvaret af ZynnDK på emne Sv: Er det at spare penge?
Jeg har faktisk aldrig fået lavet et serviceeftersyn i udlandet. 2 grunde hertil: Indtil for ganske nyligt boede jeg i Odense, hvor der var relativt langt til enten svenskerne eller tyskerne. For det andet, så sætter jeg stor pris på at kunne ringe til min mekanikker/autoelektrikker, og få råd uden der bliver sendt en "konsulentregning" og han ved lige præcis hvilken bil jeg kører i.

Noget andet er, at det først er i år, at jeg har fået en BMW, hvor jeg vil have fuld servicehistorik på. Både fordi den er min daglige arbejdshest, hvor jeg er distriksansvarlig og derved kører meget og samtidig fordi den repræsenterer en økonomisk værdi, som er høj for mig.

Jeg har faktisk en studiekammerat, som har meget dårlig erfaring med tyske værksteder(okay han kører Alfa Romeo, så han er måske selv ude om det HaHa ) Han har fået lavet store reparationer, som ikke kunne holde, og undskyld mit franske, men for fanden, hvor har han haft meget bøvl og brugt tid på at ligge og fare frem og tilbage.

I tråd med ovenstående, har folk så regnet på, hvad det koster i feriedage og lign, at køre til Tyskland/Sverige, mine feriedage er dyre!
Følgende bruger(e) sagde tak: Kap

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.384 sekunder

Nyhedsbrev

BMW Softwareopdatering