BMW E87 Vand i styremoduler.

Mere
5 år 2 uger siden - 5 år 2 uger siden #1 af kenn
BMW E87 Vand i styremoduler.

Nu troede man lige at det kun var BMW E61 der kunne få vand ind i bunden af bilen. Desværre har jeg nu oplevet dette på vores BMW E87. Dette er jo en BMW kone bil og forleden da hun skulle køre i bilen begynder alle lamper og lyse. ABS/Airbag/ CIC system slukker og går ud. Radioen spiller og skærmen er slukket. Bilen viser Fahrenheit i kombi i stedet for celsius og så kommer der ellers en stribe af fejl på bilen efter dette lysshow ender det med at der kommer en rød lift med en bil på.

Testeren på og der var 40 fejl på bilen. Her nedenfor kan du se hvad der var sket.




Tester havde været på bilen og den kunne ikke se PDC modulet så der var kun en ting at gøre og det var at afmontere beklædninger i bilen.



Dette syn er bare ikke det man håber man møder. Det lugter langt væk af at være endog meget dyrt, men lad os nu se.



Da modulerne kommer op af holderen vælter der vand ud af dem. Der er ingen tvivl om at alle de fejl der kom på bilen skyldes dette her.



Man er selvfølgelig nød til at bruge lidt tid på at se om man kan redde dem ved at tørre dem meget grundigt.



Det er da ganske enkelt dumt at man sætter moduler i en holder som har hul i bunden. For så er det jo klart modulerne drukner i vand. Når og hvis der kommer vand ind i bilen.



Det er ikke bare lidt vand der er kommet ind i bunden af bilen. Den sejler ganske enkelt i vand og så skal vi bare have fundet ud af hvor det kommer ind henne. Og selvfølgelig sikre at bunden er helt tør igen.



Så er modulerne tørret og har været i væske som fortrænger fugt, men desværre er løbet kørt og der må bestilles nye moduler.



På de nyere BMW E8X modeller sidder der en lukket kasse i flamingo så sådan en montere vi selvfølgelig også i vores ældre BMW E87.



Man kan se at der har været vand længe i bunden af bilen. Holderen er fedtet og så kan man tydeligt se at holderen er misfarvet af modulerne.



Prisen på de nye originale BMW moduler er ligeså høj som ærgrelserne over at man ikke var klar over at dette vand i modulerne kunne blive et problem.



Der er ingen tvivl om at der har været vand længe ved og i modulerne for de er meget irret. Jeg havde nogle fejl på bilen som jeg troede skyldes en kodefejl, men det er vand i modulerne som var skyld i dette.



Bilen kodes og så køres der selvfølgelig test så vi er sikre på at alle fejl er rettet. Det er ganske ubeskriveligt hvor meget der kunne være gået galt med moduler der står i vand og kortslutter.



Men når nu bilen har fået nye styremoduler og er fejlfri igen, så var det på tide at der kom kapsler på vinterdækkende, Så det kom der samtidigt.

Dette er en fejl som man ikke opdager før det er for sent, men for eftertiden er det selvfølgelig noget man vil kikke efter med jævne mellemrum.

En fejl er først en fejl anden gang den begås
BMW I3 Rex 2014 BMW i3 Bev 2015
Sidste redigering: 5 år 2 uger siden ved kenn.
Følgende bruger(e) sagde tak: Kap

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
5 år 2 uger siden #2 af hln
Besvaret af hln på emne BMW E87 Vand i styremoduler.
Hej Kenn,

tak for endnu en god og veldokumenteret historie fra værkstedet.
Du skriver at det er et kendt problem med van i E61. Hvad skal man være opmærksom på og hvad kan man gøre for at undgå problemet?

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 1.248 sekunder

Nyhedsbrev

BMW Softwareopdatering