× Sidder du med et problem på din bil? Er der måske andre der har været ud for det samme. Har vi haft en på værkstedet som har samme fejlsymptomer som din bil? Så kik løbende med, for herinde finder du måske løsningen på dine problemer. eller får vished for at det er set før.

BMW Xenon matte forlygter.

Mere
8 måneder 3 uger siden - 8 måneder 3 uger siden #1 af kenn
BMW Xenon matte forlygter. blev oprettet af kenn
BMW Xenon matte forlygter.

Vi har tidligere herinde i forummet haft emnet op omkring matte forlygter. https://www.mobilteknik.dk/forum/17-tips-om-klargoring-af-bilen/118-polering-af-forlygter-og-baglygterSom det kan ses i dette tidligere indlæg, så er det en større proces at slibe forlygter uden at de ganske kort tid efter bliver matte og gulne af solen stråler.
Her kan man se at der er kommet en masse stenslag på den beskyttelse der sidder på forlygten. Det er den beskyttelse som mange værksteder bare sliber af. Det betyder så at inden længe så gulner og krakelere den polycarbonat (det er det materialet hedder som plasten på lygten er lavet af.)Derfor valgte denne kunde at købe helt nye forlygter til sin BMW E61. De er så monteret på bilen her.

Man kan godt vælge at få sine forlygter slebet, men man skal være klar over at nedbrydningsprocessen starter når bilen kommer ud i sollyset. Det er derfor man skal være opmærksom på at mange af de brugte lygter der sælges rundt omkring på nettet. Der har man blot slebet dem. Kikker man på en del af de BMW biler der kører rundt, så kan man se at bilen på et tidspunkt er blevet poleret. Der har man så ikke dækket det øverste af forlygterne af, så der har maskinen slebet den coating af som beskytter plasten. Derfor er der nogle grimme gule sprækker øverst på lygterne. De kan desværre ikke poleres væk igen.

Den proces med at polere forlygter selv, den stoppede vi med for en del år siden. Det var ganske enkelt for dyrt at holde ovnen og lokaler kørende. Sidenhen er der så rigtigt mange andre værksteder der tilbyder at polere forlygter. Men der springer man coatingen over. Der er så også kommet nogle produkter der påstår at de kan beskytte lygten efter en polering. De er så ikke prøvet, men en af de ting der var vigtige ved den rigtige coating, det var at man ikke fjernede lysets vej igennem plasten. Så hopper man ud i at forsøge sig, så skal man være opmærksom på at man risikere at der kommer mindre lys på vejen, og det måske alligevel ender med at man skal have helt nye forlygter.
Bilag:
Sidste redigering: 8 måneder 3 uger siden ved kenn.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.271 sekunder

Nyhedsbrev

BMW Softwareopdatering