× Kommende opgaver på mobiltekniks værksted.

BMW E92 CIC system / Logic 7

Mere
5 år 11 måneder siden - 5 år 6 måneder siden #1777 af kenn
Velkommen til denne tråd der beskriver, hvilke opgaver mobilteknik A/S arbejder på at montere i kundebiler. samt opgaver / løsninger vi arbejder med på værkstedet inden vi offentliggør dem.

Denne tråd vil kun være mulig at se som registeret bruger efter den 1 – 12 - 2013 på forummet. Så vil du se med må du tilmelde dig og være med til at gøre forummet spændende og brugbart.

Velkommen til.

BMW CIC navigation i BMW E92
Dette er en spændende opgave da vi har monteret en hel del BMW CIC navigations systemer i BMW E60 / E61 og nu er turen så kommet til at montere det i en BMW E92. samtidigt med at der bliver monteret BMW CIC navigation i denne BMW E92 skal vi også have monteret et komplet BMW Logic 7 system. Dette bliver den første BMW E92 der får denne udstyrspakke monteret i Danmark til eftermontering.Her ses BMW CIC systemerne og systemet til venstre i billedet er CIC systemet til en BMW 3serie. De er netop hjemkommet fra vores Tyske leverandører hvor de har været forbi et værksted, og er tjekket og fundet fejlfrie. BMW CIC Systemet til højre, er til en BMW E61 som kommer på værkstedet i løbet af 14 dage og skal have dette fantastiske system monteret i bilen også.

BMW Logic 7.

Som ofte når vi modtager vare fra vores BMW leverandører i Tyskland, mangler der ledningsnet. Da det bliver solgt samlet til ham der køber ledningsnettet.

Vi kunne såmænd godt få det med, men det krævede vi købte et komplet ledningsnet til en hel BMW. Og det er lidt voldsomt. Men så må vi jo fremstille vores eget ledningsnet til BMW Logic 7. fordelene ved det er at vi så kan få monteret bedre ledninger, som er en bedre kvalitet og tykkere end det originale BMW ledningsnet.Men som det ses har vi lagt Logic 7 systemet op på bordet, så vi kan se at alle delene er kommet og i en rigtig god stand. Som (næsten)altid.

De sidste dele bestilles og ledningsnet laves, så venter det kun på at blive monteret i kundens BMW E92.

[/b]

En fejl er først en fejl anden gang den begås
BMW I3 Rex 2014 BMW i3 Bev 2015
Bilag:
Sidste redigering: 5 år 6 måneder siden ved kenn.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
5 år 10 måneder siden - 5 år 10 måneder siden #1888 af kenn
Besvaret af kenn på emne BMW E92 CIC system / Logic 7
Ledningsnet.

Da denne BMW ikke har monteret noget Bluetooth modul fra BMW fabrikken eller andet udstyr der kræver der er trukket most ned bag i bilen (Lysleder) skal vi have lavet dette. Så her kan du se hvordan vi laver dette på værkstedet og undervejs laver en kvalitetskontrol. For det er nu engang meget nemmere at rette en fejl inden det bliver monteret i kundens BMW.
Da man ikke kan købe færdige ledningsnet til at montere en Combox eller Bluetooth modul i en BMW som det ikke sidder monteret i fra BMW fabrikken, skal vi have lavet vores eget ledningsnet. I dette tilfælde er det faktisk ikke så dårligt, for vi kan faktisk lave dem bedre end BMW fabrikken gør. Og hvorfor påstår vi så at vi kan lave dette ledningsnet bedre?.

Når en bilfabrik skal producere en masse biler, er et af de vigtigteste parameter den færdige pris på bilen. Det betyder at man har en række ingeniører til at sidde og lave beregninger på hvor tynde ledninger man kan levere bilen med. For hvert gram kobber eller ledning man kan spare er lig med flere penge i kassen. Eller rettere sagt billigere produktionsomkostninger på den færdige bilmodel. Man stoppede med at lægge ledninger i en BMW til ekstraudsyr (hvis ikke kunden bestilte det, som en forberedelse) i slutningen af 90erne.

Og som du nu skal se, er det ikke produktionsomkostninger vi tænker på når vi laver et BMW ledningsnet. Men vi laver jo heller ikke en ny BMW hvert 8 sekund som der kører ud af porten på BMW fabrikken.
Her ses ledningsnettet med de snoede ledninger for at undgå at der kommer støj. Det er vigtigt at alle ledninger som har med lyd at gøre, at de er snoet rigtigt, for ellers risikere vi som skrevet at der kommer støj.

Most (Lysleder) sidder monteret på Comboxen og denne BMW kunde skal også have monteret et BMW Logic7 Hi-fi system i bilen og derfor kører der endnu en most tilslutning på.
Her kan man se lysgennemgangen i mostkablet, og kikker du på billedet, kan du se lyset fra lampen som ligger på bordet løber igennem kablet og kommer frem i enden af stikket. Så virker det som det skal.

Most (Lysleder) virker på samme måde som da vi gik i skole og mødte i klassen om morgen. Læren kom ind og råbte alle vore navne op og alle som en sagde her. (Hvis de kom til tiden selvfølgelig) når vi låser bilen op starter vores CCC eller CIC lyslederen op og sender strålen rundt i mostkablet. Alle enheder som sidder tilsluttet. Combox / logic7 forstærker osv. Melder sig på systemet og så er det klart til at køre.
Her ses et stik monteret på ledningen, og det trænede øje vil lægge mærke til at det er fortinnet kobberledning der er brugt her, og det er en af de fineste kobberledninger, man kan montere i en bil. For det kræver at det er rent kobber der er brugt i ledningen, og ikke en masse billige fyldstoffer i kobberet. For det er der også lavet en masse beregninger på.Så mangler der snart kun at bilen får det nye udstyr BMW udstyr monteret.

Bilen er netop blevet monteret på værkstedet, og her kan man se billeder og beskrivelser fra dette. www.mobilteknik.dk/forum/24-montering-af...-cic--combox--logic7

En fejl er først en fejl anden gang den begås
BMW I3 Rex 2014 BMW i3 Bev 2015
Sidste redigering: 5 år 10 måneder siden ved kenn.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
5 år 10 måneder siden #1891 af LN2VIOLN2
Hold nu op det er smukt..

Glæder mig til det blir min tur ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk.
Mvh Matthias Hansen

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 1.856 sekunder

Nyhedsbrev

BMW Softwareopdatering